• Vianoce 2023 Dar pre Bernátovce

          • Aj blízko nás žijú ľudia, ktorí nič nemajú.... Z predvianočnej zbierky sme zakúpili  hrniec na varenie ryže a odovzdali darčeky, ktoré pripravili naši žiaci v rámci zbierky Krabica z lásky.....

            Veľké Ďakujem všetkým, ktorí prispeli a aj kolegyniam, PhDr. Vierke Pavurovej a Mgr. Marte Papcunovej, za odovzdanie vianočných darov pre ľudí v núdzi, pre OÁZU Bernátovce.

            PhDr. Bc. Jana Filipová

            riaditeľka školy 

          • Literárna exkurzia do Revúcej, Betliara a Mauzólea – 1.B – 6. 12. 2023

          • V stredu 6. decembra 2023 nastúpili žiačky 1.B do autobusu a vyrazili na cestu, ktorej cieľom bolo zistiť, či aj do Revúcej (kde je stará aj nová budova Prvého slovenského gymnázia), do kaštieľa v Betliari a Krásnohorského Mauzólea zavítal sv. Mikuláš.

            Stará budova Prvého slovenského gymnázia v Revúcej je dnes múzeum (národná kultúrna pamiatka), ktoré v expozícii prináša dobové dokumenty a informácie z obdobia na konci romantizmu, keď tu bolo otvorené gymnázium, na ktorom sa vyučovalo v slovenskom jazyku.

            Exkurzia pokračovala návštevou kaštieľa Betliar, poľovníckeho sídla jednej vetvy aristokratickej rodiny Andrássyovcov na konci 19. storočia.

            V Krásnohorskom Podhradí navštívili vápencovú hrobku zdobenú mramorom, Mauzóleum, ktoré dal z veľkej lásky pre svoju manželku Františku a pre seba postaviť gróf Dionýz Andrássy. Nezabudol ani na ich verného jazvečíka Tascherla, ktorý je pochovaný za Mauzóleom a na hrobe má aj svoj pomník s nápisom: „Vernosť za vernosť.“

            Prehliadkou tohto miesta sa exkurzia pre 1.B skončila a už teraz sa tešia na ďalšie spoznávanie histórie Slovenska.

          • English days - Príprava na casting, deň druhý, deň tretí,...

          •  

            ENGLISH DAYS

            Týždeň pred Vianocami sme už tradične pre prvákov zorganizovali „English Days“, teda „Anglické dni“. Žiaci absolvovali rozličné aktivity, samozrejme, v anglickom jazyku. Takto si projektovou, zážitkovou a tímovou formou upevnili a rozšírili vedomosti z angličtiny.

            V pondelok prebiehala príprava, počas ktorej sa žiaci pod vedením svojich vyučujúcich anglického jazyka pripravovali na „Casting“, ktorý vyvrcholil v utorok. Na ňom sa predstavili 4 – 5-členné skupiny žiakov, z ktorých každý mal v skupine inú rolu. Tá vychádza z maturitných zadaní, napr. lekár, herečka, športovec, kuchár... Úlohou skupiny bolo, aby vymysleli scénku na situáciu, v ktorej bude mať každá postava svoju úlohu.

             Po „Castingu“ žiaci vo svojich tímoch absolvovali aktivity na stanovištiach, ktoré boli prepojené s témou Vianoc. Usporadúvali pomiešané slová vianočnej piesne, overili si, ako dobre poznajú príbeh Charlesa Dickensa Vianočná koleda či pohybovo stvárňovali kľúčové slová príbehu o Šťastných Vianociach.

            V stredu prišli na rad spoločenské hry v angličtine, videoaktivity (práca s filmovou tvorbou, s hudbou, overovanie získaných informácií kvízom...) a iné aktivity na upevnenie a obohatenie slovnej zásoby v zábavnej a uvoľnenej predvianočnej atmosfére.

            Sme radi, že aj tento rok si prváci skutočne užili zábavné „Anglické dni“.

          • Obdaruj seniora - Krabica z lásky...

          •                                                                    ĎAKUJEME!!!

            Milí naši študenti, kolegyne a kolegovia. V prvom rade vám chcem veľmi pekne poďakovať, že ste sa zapojili do zbierky pre seniorov a prispeli do krabice z lásky milým darčekom. Ďakujem aj kolegyni, PhDr. Valike Horanskej, PhD., MPH, že nám tlmočila pozvanie na Vianočnú besiedku do Domu pokojnej staroby a mohli sme aspoň malým pričinením potešiť naších seniorov. Ďakujem aj študentom 3.DVS, V. Ferencovej a O. Kádarovi, že v čase svojho voľna  podporili túto krásnu akciu. 

            Dovoľte mi tlmočiť jedno veľké ĎAKUJEM vám všetkým aj od p. riaditeľa zariadenia, Ing. Františka Knapíka, Dom pokojnej staroby A.F. Colbrieho v Košiciach, ktorý bol veľmi milo prekvapený. Prekvapila ho myšlienka, a najmä to, že sa zapojili mladí ľudia, mladí študenti. Darčeky boli pekne vianočne zabalené, uložené pod vianočný stromček. Keď ich spoločne na Štedrý deň po Štedrovečernej večeri rozbalia, budú nám tlmočiť, čo im Ježiško doniesol od SZŠ sv. Alžbety v Košiciach.

             

            Krásny a požehnaný adventný čas.

            PhDr. Bc. Jana Filipová

             

          • Vianočná súťaž

          • Zapoooooj sa do súťaže! Odfoť sa pri svojom vianočnom stromčeku, na vianočných trhoch, alebo zasneženou cestou zo školy pri blikajúcich svetielkach a vianočných výzdobach. Fotka má byť "funny" s vianočnou náladou. Fotku odošli na @szs.sv.betky 25 do 22.12. 20233 najkrajšie fotky ohodnotíme a  odmena vás neminie Aby toho nebolo málo, všetky odoslané fotky použijeme do vianočného videa a vytvoríme jedinečný celok s krásnou atmosférou Vianoc.

          • XI. ROČNÍK ŠTUDENTSKEJ KONFERENCIE NA SZŠ SV. ALŽBETY

          • Dňa 7. 12. 2023 sa uskutočnil XI. ročník ŠTUDENTSKEJ KONFERENCIE. Mali sme možnosť vypočuť si mnoho krásnych prednášok v podaní žiakov III. DVS, predstavenie projektu Erasmus +, projektu Mobilita V4, ako aj prednášku Mgr. Mariany Melkovičovej na tému - Stigma tetovania verzus pečať Ducha svätého.

            Vyslovujem veľké ĎAKUJEM Doc. PhDr. PaedDr. Viere Simočkovej, PhD. za zorganizovanie konferencie, všetkým prednášajúcim, ako aj všetkým, ktorí akokoľvek prispeli k realizácií našej Študentskej konferencie. 

                                           PhDr. Bc. Jana Filipová, riaditeľka SZŠ sv. Alžbety

          • Súťaž tried o najkrajší adventný veniec

          • Dňa 1.12.2023 duchovný otec Boris posvätil v oratóriu adventné vence, ktoré prezentovali jednotlivé triedy. Po posvätení adventných vencov porota v zastúpení učiteľov, Filipová, Koleničová, Sačková, ohodnotila a vyhlásila poradie víťazných adventných vencov. Víťazov čakala sladká odmena.

            Podľa liturgických kritérii porota rozhodla následovne:

            1. miesto: 2. A

            2. miesto: 1. B

            3. miesto: 1. A

            Všetkým triedam ďakujeme za krásne adventné vence, tvorivosťť, kreativitu, originalitu.

            Víťazným triedam blahoželáme. 

            Prajeme Vám požehnaný Adventný čas.

                                                                                                       PhDr. Bc. Jana Filipová

                                                                                                             riaditeľka školy

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola sv. Alžbety
        • Mäsiarska 25, 040 01 Košice Slovakia
        • KONTAKTY: ZBOROVŇA → +421 944 453 011
        • 00618233
        • 2021142178
        • E0003641139
        • 100014702
        • Mgr. Jana Krajňáková kontakt: +421 907 101 104 mail: szs.krajnakova@gmail.com
        • PhDr. Bc. Jana Filipová kontakt: +421 907 101 104 mail: szssvalzbety@gmail.com
        • Mgr. Alena Seligová kontakt: 055/729 86 69 mail: szs.seligova@gmail.com
        • Mgr. Dana Bérešová kontakt: 055/622 62 02
        • Martina Kasterková kontakt: +421 911 400 452
      • Prihlásenie