• PLAMIENOK - zbierka

          • Dovoľte nám informovať vás a zároveň poprosiť o podporu zbierky, do ktorej sa zapojila naša škola SZŠ sv. Alžbety na podporu detí a rodín v starostlivosti Plamienka.

            Plamienok je nezisková organizácia, ktorá je na Slovensku priekopníkom rozvoja detskej domácej paliatívnej/hospicovej starostlivosti a smútkového poradenstva a terapie pre deti a ich rodiny. Od roku 2002 bezplatne poskytuje vážne, nevyliečiteľne chorým a deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť. Od roku 2011 V Centre pomoci smútiacim deťom a rodinám bezplatne poskytujeme psychologickú, terapeutickú a poradenskú pomoc smútiacim deťom a ich blízkym ako aj dospelým po strate dieťaťa. 

            Do centra môžu prísť smútiace deti a rodiny z celého Slovenska.Od roku 2003 vzdeláva študentov, odborníkov a laickú verejnosť, aby sa kvalita detskej paliatívnej starostlivosti na Slovensku zlepšovala."Vaša podpora umožní Plamienku aj naďalej sa starať o nevyliečiteľne choré deti a rodiny v ich domácom prostredí a ponúkať psychologickú podporu deťom a rodinám, ktoré stratili blízkeho človeka.

            "Cez tento link:https://www.plamienok.sk/online-zbierky/szs-sv-alzbety-pre-plamienok-378 môžete jednorázovo alebo pravidelne prispievať a takto podporiť ťažko skúšané deti a ich rodiny.Za každú finančnú podporu v zbierke pre Plamienok udržiavať jeho "plameň" vám ĎAKUJEME.

                                                                                           

            Stredná zdravotnícka škola sv. Alžbety v Košiciach

          • 29. ročník kampane

          • VALENTÍNSKA KVAPKA KRVI

            Názov: Valentínska kvapka krvi 2024

            TERMÍN KONANIA: 14. 2. - 13. 3. 2024 

            ROČNÍK KAMPANE: 29. ročník 

            SLOGAN KAMPANE: „BUĎME K SEBE LÁSKAVÍ“ 

            CIEĽOVÁ SKUPINA: Všetci darcovia krvi, všetky komunity a vekové kategórie

            •  Skupinový odber krvi na pracovisku NTS SR v Košiciach, Trieda SNP 1 sa realizuje nasledovne: každý jednotlivo  si vytvorí termín na konkrétny dátum a čas, a to prostredníctvom  aplikácie NTS SR, alebo cez www.ntssr.sk. 

            • Skupinový odber krvi na pracovisku HTO - Nemocnica Agel,  Košice-Šaca, Vstupný areál USS,  je realizovaný  vždy v Pondelok, Stredu, Štvrtok, Piatok: od 6:30 do 11:00 hod.,  v prípade otázok  kontaktujte na darujkrv@nke.agel.sk, príp. 055/723 47 73; 055/723 42 71.

            • V prípade , ak máte záujem o organizovanie mobilného odberu krvi vo Vašich priestoroch kontaktujte nás na kosice@redcross.sk, t.č.  +421 948 123 371.

             

          • EDUMET 2024

          • "Tvoj život patrí Tebe"

            30.01.2024 a 31.01.2024 Veľtrh stredných a súkromných cirkevných škôl

            Naša škola, ako člen organizačného tímu, v uvedenom termíne prezentovala svoje poslanie, študijné a učebné odbory...

            Veľmi pekne ďakujem kolegyniam, Mgr. Jarmila Semanová, PhDr. Mariana Kostelníková, Mgr. Mgr. Eva Sačková, PhDr. Viera Pavurová, ale aj ďalším kolegyniam a žiakom, ktorí sa podieľali na príprave podujatia a následne reprezentovali našu školu. Pilotný projekt sa vydaril a pevne verím, že nám prinesie bohaté vianočné ozdoby, Vás žiakov. Máme dobrú spätnú väzbu aj zo strany mesta Košice.

            S pozdravom PhDr. Bc. Jana Filipová

                 riaditeľka školy

             

          • EDUMET

          • Stredná zdravotnícka škola sv. Alžbety je súčasťou organizačného tímu.

            Informujte, prosím, svojich známych, priateľov. Dozvedia sa o nás, o našej škole...,

            ukážeme im cestu ako  SA STAŤ PROFESIONÁLOM!

            Pre chorých je dôležité mať najlepších."

            Florence Nightingale

             

          • Arcidiecézna charita

          • Aj naša škola prispela svojou zbierkou, "Krabica z lásky", "Obdaruj seniora" ku krásnemu charitatívnemu podujatiu.

            Arcidiecézna charita Košice v spolupráci s viacerými organizáciami  pripravila krásne Vianoce aj pre  najviac zraniteľné skupiny obyvateľov - rodiny v núdzi a  seniorov. ​​​​​​​

          • Novoročné prianie

          • Silvestrovský prípitok nech Vám je na úžitok, nech sa smútky, trápenia na radosti premenia.

            Nech Vás bolesť nezraní, to je naším želaním.

            Nech nový rok splní Vaše tajné priania.

            Nech anjeli Vaše cesty chránia.

            A problémy nech sa Vás stránia.


            Šťastný nový rok

             

            Keby sa dali ZDRAVIE, ŠŤASTIE a LÁSKA zabaliť a poštou odoslať, tak Vám z každého z nich pošleme čo najväčší kus...

            Takto Vám ich môžeme iba z celého SRDCA priať a do nového roka zaželať:

            Nech ste vždy ZDRAVÍ, ŠŤASTNÍ a MILOVANÍ!

            Všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy, rodičom a žiakom

            ĎAKUJEME

            za spoluprácu v kalendárnom roku 2023.

            Vedenie SZŠ sv. Alžbety

                                     PhDr. Bc. Jana Filipová                                     Mgr. Anna Koleničová

                                     Riaditeľka školy                                                   Zástupkyňa RŠ

             

             

          • Vianoce 2023 Dar pre Bernátovce

          • Aj blízko nás žijú ľudia, ktorí nič nemajú.... Z predvianočnej zbierky sme zakúpili  hrniec na varenie ryže a odovzdali darčeky, ktoré pripravili naši žiaci v rámci zbierky Krabica z lásky.....

            Veľké Ďakujem všetkým, ktorí prispeli a aj kolegyniam, PhDr. Vierke Pavurovej a Mgr. Marte Papcunovej, za odovzdanie vianočných darov pre ľudí v núdzi, pre OÁZU Bernátovce.

            PhDr. Bc. Jana Filipová

            riaditeľka školy 

          • Literárna exkurzia do Revúcej, Betliara a Mauzólea – 1.B – 6. 12. 2023

          • V stredu 6. decembra 2023 nastúpili žiačky 1.B do autobusu a vyrazili na cestu, ktorej cieľom bolo zistiť, či aj do Revúcej (kde je stará aj nová budova Prvého slovenského gymnázia), do kaštieľa v Betliari a Krásnohorského Mauzólea zavítal sv. Mikuláš.

            Stará budova Prvého slovenského gymnázia v Revúcej je dnes múzeum (národná kultúrna pamiatka), ktoré v expozícii prináša dobové dokumenty a informácie z obdobia na konci romantizmu, keď tu bolo otvorené gymnázium, na ktorom sa vyučovalo v slovenskom jazyku.

            Exkurzia pokračovala návštevou kaštieľa Betliar, poľovníckeho sídla jednej vetvy aristokratickej rodiny Andrássyovcov na konci 19. storočia.

            V Krásnohorskom Podhradí navštívili vápencovú hrobku zdobenú mramorom, Mauzóleum, ktoré dal z veľkej lásky pre svoju manželku Františku a pre seba postaviť gróf Dionýz Andrássy. Nezabudol ani na ich verného jazvečíka Tascherla, ktorý je pochovaný za Mauzóleom a na hrobe má aj svoj pomník s nápisom: „Vernosť za vernosť.“

            Prehliadkou tohto miesta sa exkurzia pre 1.B skončila a už teraz sa tešia na ďalšie spoznávanie histórie Slovenska.

          • English days - Príprava na casting, deň druhý, deň tretí,...

          •  

            ENGLISH DAYS

            Týždeň pred Vianocami sme už tradične pre prvákov zorganizovali „English Days“, teda „Anglické dni“. Žiaci absolvovali rozličné aktivity, samozrejme, v anglickom jazyku. Takto si projektovou, zážitkovou a tímovou formou upevnili a rozšírili vedomosti z angličtiny.

            V pondelok prebiehala príprava, počas ktorej sa žiaci pod vedením svojich vyučujúcich anglického jazyka pripravovali na „Casting“, ktorý vyvrcholil v utorok. Na ňom sa predstavili 4 – 5-členné skupiny žiakov, z ktorých každý mal v skupine inú rolu. Tá vychádza z maturitných zadaní, napr. lekár, herečka, športovec, kuchár... Úlohou skupiny bolo, aby vymysleli scénku na situáciu, v ktorej bude mať každá postava svoju úlohu.

             Po „Castingu“ žiaci vo svojich tímoch absolvovali aktivity na stanovištiach, ktoré boli prepojené s témou Vianoc. Usporadúvali pomiešané slová vianočnej piesne, overili si, ako dobre poznajú príbeh Charlesa Dickensa Vianočná koleda či pohybovo stvárňovali kľúčové slová príbehu o Šťastných Vianociach.

            V stredu prišli na rad spoločenské hry v angličtine, videoaktivity (práca s filmovou tvorbou, s hudbou, overovanie získaných informácií kvízom...) a iné aktivity na upevnenie a obohatenie slovnej zásoby v zábavnej a uvoľnenej predvianočnej atmosfére.

            Sme radi, že aj tento rok si prváci skutočne užili zábavné „Anglické dni“.

          • Obdaruj seniora - Krabica z lásky...

          •                                                                    ĎAKUJEME!!!

            Milí naši študenti, kolegyne a kolegovia. V prvom rade vám chcem veľmi pekne poďakovať, že ste sa zapojili do zbierky pre seniorov a prispeli do krabice z lásky milým darčekom. Ďakujem aj kolegyni, PhDr. Valike Horanskej, PhD., MPH, že nám tlmočila pozvanie na Vianočnú besiedku do Domu pokojnej staroby a mohli sme aspoň malým pričinením potešiť naších seniorov. Ďakujem aj študentom 3.DVS, V. Ferencovej a O. Kádarovi, že v čase svojho voľna  podporili túto krásnu akciu. 

            Dovoľte mi tlmočiť jedno veľké ĎAKUJEM vám všetkým aj od p. riaditeľa zariadenia, Ing. Františka Knapíka, Dom pokojnej staroby A.F. Colbrieho v Košiciach, ktorý bol veľmi milo prekvapený. Prekvapila ho myšlienka, a najmä to, že sa zapojili mladí ľudia, mladí študenti. Darčeky boli pekne vianočne zabalené, uložené pod vianočný stromček. Keď ich spoločne na Štedrý deň po Štedrovečernej večeri rozbalia, budú nám tlmočiť, čo im Ježiško doniesol od SZŠ sv. Alžbety v Košiciach.

             

            Krásny a požehnaný adventný čas.

            PhDr. Bc. Jana Filipová

             

          • Vianočná súťaž

          • Zapoooooj sa do súťaže! Odfoť sa pri svojom vianočnom stromčeku, na vianočných trhoch, alebo zasneženou cestou zo školy pri blikajúcich svetielkach a vianočných výzdobach. Fotka má byť "funny" s vianočnou náladou. Fotku odošli na @szs.sv.betky 25 do 22.12. 20233 najkrajšie fotky ohodnotíme a  odmena vás neminie Aby toho nebolo málo, všetky odoslané fotky použijeme do vianočného videa a vytvoríme jedinečný celok s krásnou atmosférou Vianoc.

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola sv. Alžbety
      • Mäsiarska 25, 040 01 Košice Slovakia
      • KONTAKTY: ZBOROVŇA → +421 944 453 011
      • 00618233
      • 2021142178
      • E0003641139
      • 100014702
      • Mgr. Jana Krajňáková kontakt: +421 907 101 104 mail: szs.krajnakova@gmail.com
      • PhDr. Bc. Jana Filipová kontakt: +421 907 101 104 mail: szssvalzbety@gmail.com
      • Mgr. Alena Seligová kontakt: 055/729 86 69 mail: szs.seligova@gmail.com
      • Mgr. Dana Bérešová kontakt: 055/622 62 02
      • Martina Kasterková kontakt: +421 911 400 452
    • Prihlásenie